Защо е важен етикетът „дерматологично тестван“?

Дерматологично тестванКогато имате чувствителна кожа, която може да се забележи със зачервяване, сърбеж и сухота, или други симптоми, хората са склонни да се притесняват да изпробват нови продукти.  Значението и ролята на чувствителна кожа кожа в ежедневието на хората има същото значение като значението и ролята на етикета „дерматологично тестван“ за нашите козметични продукти и продукти за коса.

Хората с чувствителна кожа не са склонни да опитват нови и непознати продукти от страх, че те ще предизвикат раздразнение.

Най-честите дразнещи вещества в кожата са парабените, SLS и синтетичните аромати. „Дерматологично тестван“ етикет гарантира, че продуктите са безопасни и без тези сурови съставки, както и, че те са тествани на кожата под дерматологичен надзор.

Проверете и списъка със съставки

За съжаление, на пазара има и продукти, които не са безопасни, дори и да показват етикет „дерматологично тестван“. Това се случва, тъй като етикетът все още не е регулиран и дори ако тези продукти са тествани на кожата и не показват дразнене на групата доброволци по време на тестването, те все още могат да включват във формулата си съставки, които могат да предизвикат дразнене или сърбеж. Ето защо освен че проверявате този етикет върху всеки козметичен продукт или продукт за коса, е важно също така да проверите списъка на съставките и да сте сигурни, че те също имат безопасни и чисти съставки.

REKZE Laboratories разбира важната роля, която чувствителната кожа играе при използването на козметични продукти и грижа за косата и затова реши да използва естествени активни съставки без риск от странични ефекти. Освен това, продуктите на REKZE Laboratories са безопасни за употреба. Те са разработени напълно без натриев лаурил сулфат и натриев лаурет сулфат, тези нискобюджетни измиващи препарати, използвани в повечето козметични продукти, които са свързани с дразнене и загуба на коса поради фоликулна атака.

Въпреки, че биологичните и природни съставки, използвани в продуктите на REKZE Laboratories, са избрани специално заради нежните им свойства и естество, REKZE Laboratories иска да успокои клиентите си, като инвестира в своите продукти и реши да тества допълнително своите продукти, като се увери, че всички те са дерматологично тествани. Продуктите на REKZE Laboratories са 100% свободни от тези сурови съставки и са безопасни за употреба.

 

Коментари

коментари